Holotrop folyamat lépésről lépésre

A folyamat a műhely előtt kezdődik, és a műhely vége után teljesedik ki. Az alábbiakban áttekintheted a lépéseit.

A MŰHELY ELŐTT: felkészülés

1. Jelentkezés

Ha hívást érzel, kérjük, töltsd ki a biztonságos, titkosított jelentkezési lapot. A jelentkezési lap feldolgozása után visszajelzést küldünk, esetleg kérdéssel jelentkezünk. Ha nem alkalmas számodra a Holotrop Légzés, azt is jelezzük. Jelentkezésed a jelentkezési lap beérkezésével és a részvételi díj megfizetésével válik érvényessé.

2. Támogatás a felkészülésben

Jelentkezésed befogadása után indul a holotrop folyamat. Ennek folyamán elérsz minket emailben vagy telefonon. Igény esetén a felkészüléshez egyéni ülésen nyújtunk támogatást. A műhely előtti hétvégén egy emailt kapsz tőlünk a részvételt segítő információkkal.

A MŰHELYEN: holotrop utazás

A műhelyek maximum 30 fős létszámú csoportokban indulnak, pénteken (nem bentlakásos), vagy csütörtökön (bentlakásos, dupla légzés) kezdődnek és vasárnap fejeződnek be. A háromnapos műhely két, a négynapos dupla légzés műhely négy holotrop légzést tartalmaz. A műhelyeken kölcsönös beleegyezés esetén párok, családtagok és barátok is részt vehetnek.

3. Első nap: felkészülés

A megérkezést követően találkozol velünk és a csoporttársakkal. Majd bemutatjuk a Holotrop Légzés™ módszerét, és mindent elmondunk, ami elősegíti az optimális tapasztalást.

A felkészülést belső munkával, majd megosztással folytatjuk, ami segíti a magadra hangolódást és a társaiddal való kapcsolódást.

A nap végén a csoporttársakkal a műhely végéig együtt dolgozó párokat alkottok.

4. Második* nap: Holotrop Légzés™ folyamat 

*Bentlakásos dupla műhely esetén harmadik nap is.

Délelőtt és délután egy-egy nagyjából 3 órás holotrop légzés zajlik, amelyen a pároddal felváltva lélegeztek.

Légzőként” a matracon fekve, saját légzésed és a zene támogatása által fokozatosan belépsz egy kitágult, holotrop tudatállapotba. Kapcsolódsz a saját belső intelligenciádhoz és erőforrásaidhoz, amelyek egyedi, aktuális és jelentőségteljes tapasztalásokat hoznak számodra.

Ülőként” jelenléteddel és figyelmeddel támogatod a légző párodat.

Facilitátorokként jelen vagyunk, szükség esetén szakszerű támogatást nyújtunk és segítjuk a folyamat biztonságos lezárását.

A légzések után lehetőségetek van kreatív alkotásra (mandala, kollázs készítés), mely segíti az élmények formába öntését.

5. Zárónap: az integráció első napja

A nap reggelén lehetőségetek van az élményeitek közösségben történő megosztására: szavakba önthetitek saját, és meghallgathatjátok társaitok tapasztalásait.

Ezt követően útmutatást és gyakorlati eszközöket kaptok az elindult változások kiteljesítéséhez.

Végül a műhelyt lezárjuk és elbúcsúzunk.

A MŰHELY UTÁN: integráció

6. Hazatérés

A holotrop folyamat a műhely lezárásával nem ér véget. Valójában ez az intenzív tanulás és fejlődés időszaka. Új testi, érzelmi, kapcsolati minták alakulnak, az integráció a következő napokban, hetekben, hónapokban teljesedik ki.

7. Támogatás az integrációban

A műhellyel a csoporttal való kapcsolat sem feltétlenül ér véget. A rákövetkező héten egy emailt kapsz tőlünk az integrációt segítőinformációkkal. Továbbra is elérsz minket emailben vagy telefonon. Igény esetén az integrációhoz egyéni ülésen nyújtunk támogatást.

A trauma nem az, ami velünk történik, hanem az, amit empátiás jelenlét hiányában visszatartunk magunkban.
— Peter Levine
crosschevron-down